Google
 
 
  

Resource Stimulering Hoogland rijst
Type Working paper
Last update: 01/11/2018
Type: Working paper
Language Dutch
Year of publication: 2018
Citation: De Hoogland rijstindustrie vanuit het Binnenland van Suriname kwalitatief en kwantitatief te stimuleren, zodat zowel de producenten in het binnenland, verwekers en de consumenten duurzam voordeel uit zullen halen.
Authors: Kenswiel Vincent
Target countries: Suriname
Download: 969kb
Summary 01. Ruim veertig agrariers in het Boven Suriname (20) en Matawai gebied (20) hebben 80 hectaren (twee hectare per outgrower) in cultuur gebracht voor produceren van Hoogland rijst.
02. De agrariers zijn georganiseerd in 4 actieve Cooperaties die de keten van productie tot verkoop zullen beheersen met hun eigen machinepark te weten ploegmachines, minicombines en pelmachines.
03. De cooperaties hebben een contract gesloten met een vaste opkoper voor verkoop van ruim 120 ton aan Hoogland rijst tegen vast tarief gekoppeld aan vaste kwaliteitseisen.
04. Ruim tien agrariers Bewoners van het dorp Kwamalasemutu produceren elk 2 hectare aan hoogland rijst, waarmee zij in hun eigen voedselvoorziening kunnen voldoen.
05. Binnen 6 maanden na start van het project wordt er 120 ton (uit het gebied van Boven Suriname en Matawai) aan hoogland rijst verwerkt en afgezet op de markt door de verwerker.
06. Om de eigen voedselvoorziening te stimuleren is in elk gebied geinvesteerd in pelmachines voor verwerking van de padie zodat een deel van de productie ook gebruik kan worden door de binnenlandbewoners zelf
07. Hoogland rijst heeft zich op de lokale markt alsook internationaal gekenmerkt als een premium product en staat vooral bekend om haar biologische teeltmethode met daaraan gekoppeld de vele gezondheidsvoordelen voor de consument.
Role Organisation
Author Organisation organisation details MINRO-Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland
Funding Organisation organisation details Ministerie van Regionale Ontwikkeling
Network Organisation organisation details Food & Nutrition Security-Suriname netwerk
List Keywords
1.1 Socio- economic Sector (OECD) 311 Agriculture  
1.4 Target group(s) 1. Local communities  
2.1 Production System 1. Mono-culture  
2.2 Production Chain 2. Production & Management
7. Marketing
1. Input Supply & Use  
2.4 Food Crops Rice (Oryza)  
3.2 Pollution-Environmental Protection 4. Human health  
5.1 Sustainability Issues 3. Financial Context
5. Technology  
5.2 Content Development 7. Local knowledge  
Role Activity
Project Description project details Stimulering Hoogland Rijstproductie