Google
 
 
  

Organisation Institute for Graduate Studies and Research (igsr)
Country Suriname
Last update : 03/08/2018
Address Leysweg no.86(Staatsolie gebouw) , Leysweg no.86 , 00 , Paramaribo  
Website www.igsr.sr 
Email igsr.@uvs.edu
Telephone +597 490900
Mandate Capacity building (Education & Training )
Scope 3. National
Type (Semi)-Governmental
Summary Institute for Graduate Studies and Research does research, and facilitates professional Master programs in different fields such as Education, Medical, Urban Planning and Design, Biology, etc.
Description  Algemeen
Het IGSR is, als voorloper van de Faculty of Graduate Studies, die in maart 2006 is opgericht door het Bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). De accommodatie van het IGSR is door Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. gefinancierd. Het IGSR staat onder leiding van een directieteam bestaande uit Daniel Lachman PhD. MBA CMRP (directeur), Dr. Andrea Fernand (onderdirecteur onderzoek) en ir. Denise Kort (onderdirecteur opleidingen). De directie legt verantwoording af aan het IGSR bestuur bestaande uit dr. Robert Power, dr. Eddy Jharap en dr. John Codrington.
Missie
Het bewaken van de kwaliteit en het niveau van de aangeboden Master’s en andere post-graduate opleidingen aan de Anton de Kom Universiteit
Het aanbieden van relevante Masters’ en post graduate programma’s
Het versterken en vergroten van het wetenschappelijk kader van de Anton de Kom Universiteit middels stimulering van promoties, wetenschappelijk onderzoek en publicaties.
Visie
Het IGSR wil een dynamisch onderdeel zijn van de Anton de Kom Universiteit van Suriname om Graduate –en post-graduate opleidingen en onderzoek aan te bieden en om de kwaliteit en het niveau van het hoger onderwijs te bewaken en te verhogen.

Opleidingen
Het IGSR is verantwoordelijk voor de toetsing en goedkeuring van de samengestelde master curricula en biedt incidentele oftewel eenmalige Masteropleidingen in samenwerking met nationale en internationale partners aan. Daarnaast ondersteunt het IGSR de ontwikkeling van masteropleidingen op de faculteiten en faciliteert deze tijdens de uitvoering. Naast de diverse masteropleidingen, maar ook daarbuiten- sommige modules aan een breder public aan. Daarnaast kan het IGSR op maat gesneden modules voor ministeries en organisaties ontwikkelen.
Het IGSR biedt -binnen de diverse masteropleidingen, maar ook daarbuiten- sommige modules aan een breder publiek aan. Daarnaast kan het IGSR op maat gesneden modules voor ministeries en organisaties ontwikkelen.

Onderzoek en dienstverlening
Onderzoek is een wezenlijk deel van het werk van het IGSR. Vanwege gebrek aan eigen onderzoeksmiddelen worden middelen gezocht via projecten en via dienstverlening. Onder de leerstoelen zijn reeds diverse onderzoeken genoemd. Buiten de leerstoelen kunnen diensten verleend worden op speciaal verzoek, waarbij het IGSR echter een zekere affiniteit moet hebben met de te verlenen dienst c.q. onderzoek. Het IGSR beschikt over een goede infrastructuur met diverse zalen en videoconferencing apparatuur, welke regelmatig verhuurd wordt.

Laboratoria
Het IGSR beschikt over een laboratium “Biotechnologisch referentie- en onderzoekslaboratorium”. Dit laboratorium is in het Celos gebouw ondergebracht en staat onder leiding van prof. dr. Mohan.

Publicaties
De wetenschappers van het IGSR publiceren regelmatig en heeft een gemiddeld hogere output qua publicaties dan alle andere instituten, faculteiten, en instellingen in Suriname.
De Academic Journal of Suriname is een e-journal die het IGSR beheert. De e-journal publiceert vooral de resultaten van wetenschappelijk onderzoek in en buiten Suriname op verschillende gebieden. Artikelen van de e-journal zijn gratis te downloaden via www.adekusjournal.sr.

Internationale congressen, seminars, e.a.
Het IGSR voert een sterk internationaliseringsbeleid. Hierbij worden wetenschappers gestimuleerd om deel te nemen aan internationale educatieve leermomenten. Daarnaast onderhoud het IGSR intensieve contacten met verschillende partner universiteiten. Via het nationaal en internationaal netwerk is het IGSR betrokken bij diverse congressen die georganiseerd zijn bijv.:
Het nationale energie congres (2008)
De ‘Brownsberg Caribbean Latin American Encounter’ (elk jaar augustus)
International Conference on “Capacity building in Urban Planning and Management in the Southern Caribbean” (maart 2011)
Suicide Prevention in Rural Caribbean, in partnerschap met the International Association for Suicide Prevention Regional Symposium in the Caribbean (mei 2013)
III International Congress on Biodiversity of the Guiana Shield” (augustus 2013)
Symposium “Kindermishandeling”, in partnerschap met Stichting Post Academisch Onderwijs Geneeskunde Suriname (oktober 2013)
1.1 Socio- economic Sector (OECD) 110 Education
250 Business and other services
410 Environmental protection
420 Women in development (WID)
43040 Rural Development
1.2 Institutional dimension Administration
Knowledge Management & Communication
Organizational change & learning
1.4 Target group(s) 4. Research community
5. Decision makers/Policymakers
5.1 Sustainability Issues 4. Facilities
5. Technology
6. Services
7. Content (Development)
5.2 Content Development 6. Local language
7. Local knowledge
Relation Organisation Country
Member of Network organisation details Food & Nutrition Security-Suriname netwerk Suriname
Person Function(s) Country
person details Naomy Boldewijn (FNS-Suriname, igsr) (Exec.) Secretary Suriname